Zoeken

Marokko host kwalificatiewedstrijden WK-2022 door gebrek aan stadions

16 augustus 2021 - 15:00 - Sport

©

Marokko gaat vanaf september kwalificatiewedstrijden voor het WK-2022 hosten voor Mali, Burkina Faso, Niger en Djibouti. Dat gebeurt op vraag van de Afrikaanse voetbalbond omdat de stadions in deze landen niet aan de geldende internationale normen voldoen.

In totaal zijn acht Afrikaanse selecties getroffen door het besluit van de Afrikaanse voetbalbond. Naast bovenvermelde landen zullen ook de wedstrijden van Centraal-Afrika, Guinee-Bissau, Malawi en Namibië niet thuis worden gespeeld. De verplaatsing van de wedstrijden werd besloten na een inspectiebezoek in de stadions waar ze gepland stonden.

Lees ook: Voetbal: Burkina Faso-Algerije op 7 september in Marokko

Rabat heeft ermee ingestemd om de wedstrijden van Mali in Agadir, Burkina Faso en Niger in Marrakech, en Djibouti in Rabat te organiseren. De wedstrijden van Malawi en Namibië worden in het Zuid-Afrikaanse Soweto gespeeld, van Centraal-Afrika in het Kameroense Douala en van Guinee-Bissau in Mauritanië.

De veertig Afrikaanse elftallen die aan de kwalificatiereeks voor het WK-2022 deelnemen zullen in september en oktober spelen om hun ticket voor het kampioenschap te halen. De 10 beste teams spelen in maart 2022 tegen elkaar waarna slechts vijf selecties zich zullen plaatsen voor het wereldkampioenschap in Qatar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team