Zoeken

Al Hoceima zet in op "Green Generation"

23 juli 2023 - 13:00 - Marokko

©

Mohamed Sadiki, minister van Landbouw, Visserij, Plattelandsontwikkeling, en Water- en Bosbeheer, heeft deze week verschillende agrarische en maritieme ontwikkelingsprojecten gelanceerd in de provincie Al Hoceima. De minister gebruikte dit werkbezoek om de voortgang van de verschillende programma’s en projecten binnen de "Green Generation" strategie te overzien.

Een specifiek aandachtspunt van het bezoek was de evaluatie van de voortgang van de Provinciale Landbouwplan van Al Hoceima, die deel uitmaakt van de "Green Generation"-strategie. Dit plan omvat verschillende programma’s en projecten die rekening houden met de specifieke uitdagingen en mogelijkheden van de provincie. De focus ligt voornamelijk op de ontwikkeling van de agrarische sector, met prioriteit voor menselijke ontwikkeling, voornamelijk door ondersteuning en begeleiding van jongeren en landbouworganisaties.

Lees ook: Al Hoceima, Manarat Al Moutawassit bijna voltooid

De Provinciale Landbouwplan bevat concrete doelen zoals sociale zekerheid voor 24.000 boeren, het aanplanten van 9780 hectare grond als onderdeel van de solidaire landbouw en het creëren van 207 coöperaties en dienstverlenende bedrijven. Dit laatste zal naar verwachting 3300 gezinnen toegang geven tot de middenklasse van de landbouw.

Het werkbezoek omvatte ook een evaluatie van het programma om de impact van het neerslagtekort in de provincie Al Hoceima te verminderen. Dit programma, dat gericht is op de bescherming van plant- en dierlijk kapitaal en het behoud van het evenwicht in landelijke gebieden, heeft als doel om gedurende de campagne 2022-2023 6,6 km aan irrigatiesystemen te installeren, 79.889 kwintalen gesubsidieerde gerst te verspreiden en de irrigatie van 5070 ha land te completeren, naast het vaccineren van vee.

De minister en zijn delegatie namen ook de tijd om de voortgang van het programma ter ondersteuning van vrouwen in landelijke gebieden te controleren, via een geitenhouderijproject en de valorisatie van hun productie door plattelandsvrouwen. Dit project, dat ten goede komt aan 69 plattelandsvrouwen, bevat de aankoop en distributie van 345 geiten voor de productie van rood vlees, evenals de distributie van gerst om aan de voedingsbehoeften van de kudde te voldoen.

Lees ook: Tanger-Tetouan-Al Hoceima: 53 miljard dirham aan investeringsprojecten

Ten slotte wijdde Mohamed Sadiki tijdens zijn bezoek ook tijd aan het onderzoeken van de ontwikkelingen in de maritieme visserijsector in de provincie. Tijdens een vergadering werden verschillende projecten besproken, waaronder de bouw van een nieuwe ijsfabriek in de haven van Al Hoceima, en de ontwikkeling van aquacultuur. De minister benadrukte dat de maritieme visserijsector in de Middellandse Zee een strategische prioriteit is voor de economische en sociale ontwikkeling van de regio.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team