Zoeken

Eid ul-Adha in Marokko: ruim 5 miljoen schapen geregistreerd

6 juni 2023 - 22:00 - Marokko

©

Tijdens de regeringsraad van afgelopen donderdag heeft minister Mohamed Sadiki van Landbouw een overzicht gegeven van de maatregelen die zijn afdeling heeft genomen ter voorbereiding op Eid ul-Adha.

"De voorbereidingen voor Eid ul-Adha van het Hidjra-jaar 1444 zijn in een vergevorderd stadium. Het aantal schapen en geiten bestemd voor de slacht, genummerd door de diensten van het Nationaal Bureau voor Voedselveiligheid (ONSSA), is opgelopen tot 5,4 miljoen hoofden", verklaarde Mohamed Sadiki, minister van Landbouw, Maritieme Visserij, Plattelandsontwikkeling, Water en Bossen, afgelopen donderdag tijdens de wekelijkse regeringsraad.

Lees ook: Schapenprijzen: Eid ul-Adha in gevaar in Marokko?

Sadiki liet ook weten dat er 214.000 veebedrijven zijn geregistreerd voor Eid ul-Adha, en stelt dat deze bedrijven "streng worden gecontroleerd". De minister gaf aan dat "de veterinaire diensten voortdurend de gezondheidstoestand van het vee monitoren, door het toezicht op het veld en in de laboratoria te versterken". Hij voegde eraan toe dat de "gezondheidstoestand van de nationale veestapel over het algemeen bevredigend is".

Lees ook: Eid ul-Adha wel of niet gevierd in Marokko? Premier Akhannouch antwoordt

Tijdens zijn presentatie liet de bewindsman tevens weten dat er 34 tijdelijke markten worden opgezet voor het Offerfeest in verschillende regio’s van het koninkrijk. Bij deze verkooppunten zulle enkel dieren worden verkocht die zijn genummerd door de ONSSA, in samenwerking met professionele organisaties.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team