Zoeken

Stranden Nador: tussen natuurlijke schoonheid en verwaarlozing

28 juli 2023 - 10:00 - Marokko

©

Het kustgebied van Nador, bekend om zijn prachtige stranden zoals Marchica, Trois Fourches en Mohandis, trekt tijdens de warme zomerperiode veel bezoekers aan. Hoewel deze stranden prachtig zijn, laat het onderhoud ervan te wensen over.

Marchica Beach, een van de meest populaire stranden van Nador, biedt alles voor een ontspannende dag: zon, een rustige en schone zee en ordelijke strandbezoekers. Maar het groen ontbreekt langs de lange zeedijk. De gemeente had het afvalwater van de stad kunnen hergebruiken om de tuinen en groene ruimtes te irrigeren, schrijft Le360, dat onderzoek deed naar de situatie van stranden in het noorden.

Lees ook: Chaos op Marokkaanse stranden door parasolverhuurders

Bovendien heeft dit strand een tekort aan basisvoorzieningen zoals openbare toiletten en douches. Alleen de meer welvarende strandgangers kunnen gebruik maken van de toiletten van cafés en restaurants, mits ze iets consumeren. Verhuurders van parasols en stoelen klagen dat de lokale overheid hen geen plek toekent. "Ze jagen ons weg, we willen alleen maar ons brood verdienen zoals onze vaders en grootvaders dat deden op deze plekken," zegt een van hen.

Lees ook: Marokko: deze stranden moet je dit jaar vermijden

Ongeveer 40 kilometer ten oosten van Nador ligt het strand van Al Mohandis, waar het zand uitsluitend uit schelpen bestaat. Ondanks de betoverende omgeving, ontbreekt het ook hier aan onderhoud. Al Mohandis is een bezoek waard, mits er verbeteringen worden aangebracht aan de netheid en de weg die het verbindt met het dorp Arkmane, geasfalteerd wordt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team