Zoeken

Ahmed heeft een levensreddende hartoperatie nodig

19 februari 2021 - 11:20 - Marokko

©

Ahmed uit Bni Bouayach in Marokko, vernam recent dat hij een levensbedreigende kransslagader-aandoening heeft. Zijn familie organiseert een crowfunding om de dure maar noodzakelijke operatie te bekostigen.

Afgelopen week ging de 39-jarige Ahmed met klachten naar de dokter. Hij vernam dat hij last had van aderverkalking of ’arterosclerose’, wat één van de meest voorkomende oorzaken is voor overlijden bij mannen. Het is een progressieve ziekte die leidt tot een hartaanval of een hartstilstand als de patiënt geen operatie ondergaat.

Ahmed is vader van twee kleine kinderen van 7 en 3 jaar oud. Het gezin woont in Beni Bouayach, waar het zorgstelsel niet vergelijkbaar is met dat van Nederland. De kosten voor een dergelijke levensreddende operatie kunnen oplopen tot wel 150.000 dirham (bijna 14.000 euro). Dit is voor de meeste gezinnen in Marokko geen haalbare kaart, aangezien ook niets wordt vergoed.

Daarom roept zijn familie op tot solidariteit met Ahmed en zijn gezin, door een bijdrage te leveren voor zijn levensreddende hartoperatie. Dit kan via het crowdfundingplatform GoFundMe, "Hulp voor Ahmed zijn levensreddende hartoperatie". Mensen die niet kunnen doneren, kunnen ook een dua verrichten.

Klik hier om Ahmed te helpen

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team