Zoeken

Marokkaan mag na hongerstaking toch in Frankrijk blijven

8 oktober 2021 - 19:30 - Marokkanen in het buitenland

©

Ahmed, een Marokkaan die met uitzetting werd bedreigd in Frankrijk, en zijn vrouw Florence, met wie hij in januari 2020 trouwde, mogen eindelijk opgelucht ademhalen, na een hongerstaking die ze op 20 september waren begonnen om een afspraak te verkrijgen bij de prefectuur van Doubs.

Na 17 dagen hongerstaking hebben Florence en Ahmed eindelijk een afspraak gekregen op dinsdag 5 oktober. De aanvraag tot regularisatie van Ahmed, die geen strafblad heeft, werd uitzonderlijk goedgekeurd dankzij een contractbelofte voor onbepaalde duur in een bouwbedrijf.

Lees ook: Marokkaans gezin bedreigd met uitwijzing in Frankrijk

Het koppel was de hongerstaking begonnen om gerechtigheid te verkrijgen. Maar Ahmed was afgelopen donderdag onwel geworden na een stuk suiker te hebben genomen. Hij werd toen in het ziekenhuis opgenomen en moest zijn hongerstaking stoppen. "We zijn blij dat we opnieuw normaal kunnen eten maar ook vooral omdat we een normaal leven zullen kunnen leiden en een toekomst hebben", verklaarde Florence.

Lees ook: Marokkaan leeft "als dief" door uitzettingsbevel

Ahmed had op 13 januari het bevel gekregen om het Frans grondgebied te verlaten. Hij was namelijk zonder visum Frankrijk binnengekomen. Ondanks zijn liefdeshuwelijk met Florence, een gescheiden moeder van drie kinderen, werd hem gevraagd om naar Marokko terug te keren om er een visum aan te vragen. De procedure is echter onzeker en duurt soms jaren.

Bladna.nl