Zoeken

Ahmed El Khannouss dient klacht in tegen benoeming

12 januari 2023 - 07:00 - Wereld

©

Het Belgisch-Marokkaanse gemeenteraadslid Ahmed El Khannouss heeft een klacht ingediend over onregelmatigheden bij de benoeming van een nieuwe gemeentesecretaris in Molenbeek.

Bij een stemming achter gesloten deuren op 26 december 2022 is Sylvie Lahy verkozen tot nieuwe gemeentesecretaris van Molenbeek, meldt La Capitale. Enkele dagen na de benoeming reageerde het voormalige parlementslid en noemde de procedure bedrog. Volgens hem waren er onregelmatigheden bij de stemming. Hij diende een klacht in bij de voogdijoverheid.

Lees ook: Brusselse politicus Ahmed El Khannouss uit partij gezet

Ahmed El Khannouss baseert zijn klacht op een onregelmatigheid tijdens de procedure. Het raadslid legt uit dat de nieuwe secretaris is gekozen met 15 stemmen tegen, 16 stemmen voor en twee ongeldige stemmen. Volgens hem had deze uitslag gewijzigd moeten worden en had de burgemeester rekening moeten houden met de drie duidelijke tegenstemmen.

Volgens zijn verklaring hadden sommige raadsleden op afstand gestemd. Onder hen waren echter drie per e-mail verstuurde stemmen, die door de burgemeester niet werden geaccepteerd. Deze drie stemmen waren tegen de benoeming van de secretaris en hadden het eindresultaat van de stemming kunnen veranderen.

Lees ook: Molenbeek: Marokkaan hoofd van huisvestingsraad

De woordvoerder van de burgemeester, Catherine Moureaux, reageerde op de klacht door te zeggen dat de voogdijoverheid de zaak onderzoekt. Er zullen verdere stappen worden ondernomen met betrekking tot de drie verworpen stemmen en indien deze worden aanvaard, zal een nieuwe stemming plaatsvinden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team