Zoeken

Brusselse politicus Ahmed El Khannouss uit partij gezet

12 oktober 2022 - 21:00 - Wereld

©

Ahmed El Khannouss, voormalig Brussels parlementslid en Molenbeekse fractievoorzitter, werd maandag door de voorzitter van ’Les Engagés’, Maxime Prévot, uit de partij gezet.

De uitsluiting is een gevolg van de recente reactie van Ahmed El Khannouss op het ontslag van Véronique Lefrancq. De politicus had op zijn Facebook-pagina geschreven dat de partij "haar waarden de rug heeft toegekeerd" en bekritiseerde haar "populistische" houding met betrekking tot het ritueel slachten, meldt Belga.

Lees ook: Brussels parlementslid Hicham Talhi beschuldigd van mishandeling Uber-chauffeur

De posts lokten een reactie uit van Maxime Prévot. "Dit zijn ongegronde en schandalige publieke uitingen die het tegenovergestelde zijn van de waarden die de onze zijn en die wij in ons manifest hebben vernieuwd. "[De opmerkingen] die hij vorige week publiekelijk publiceerde, maken duidelijk dat hij het niet langer eens is met de koers van onze beweging."

Lees ook: Hicham Chakir aangehouden op luchthaven Zaventem

Maandag maakte Prévot in de parlementaire vergadering bekend dat Ahmed El Khannouss geen deel meer uitmaakt van de partij. Het besluit werd bevestigd door de woordvoerder van de partij. El Khannous had in januari al een laatste waarschuwing gekregen van het partijbestuur, na controversiële opmerkingen over de intrekking van de verblijfsvergunning van de Molenbeekse imam Mohamed Toujgani.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team