Zoeken

Ahmed Aboutaleb vertelt over coronabesmetting (video)

17 oktober 2020 - 14:10 - Wereld

┬ę

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam doet het weer beter. De bewindsman van Marokkaanse afkomst maakte begin deze week bekend dat hij het coronavirus had.

In een video vanuit zijn huis, waar hij zich in quarantaine bevindt, vertelt Aboutaleb over hoe hij vernam dat hij het virus had en dat hij zich nu beter voelt.

"Ik wil U heel graag bijpraten over het verloop van mijn ziekte als gevolg van corona. Vorige week vrijdag kreeg ik de eerste symptomen. Ik kreeg toen stevige, snijdende buikpijn. Dat heb ik verdragen tot zondagavond en toen heb ik me laten testen. De uitslag was positief. Je bent niet blij met zo’n uitslag. De pijn ben ik in ieder geval weer kwijt. Ik heb nog wat spierpijn over en een lichte verkoudheid maar dat mag geen naam hebben. Ik heb me natuurlijk gehouden aan de richtlijnen van het RIVM en de GGD. Zelfisolatie, thuisblijven.", zegt Aboutaleb.

De burgemeester maakt ook van de gelegenheid gebruik om alle mensen te bedanken die naar hem hebben gevraagd, hebben geholpen of gesteund, ook vanuit het buitenland.

Aboutaleb roept in de video iedereen op om zich te houden aan de maatregelen en richtlijnen tegen het coronavirus en stelt zelf niet te weten hoe hij besmet raakte. Waarschijnlijk gebeurde dat in "een moment van onachtzaamheid".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team