Zoeken

Ahmed, 90 jaar, dwaalt helemaal alleen door de straten van Sebta

2 juni 2023 - 17:00 - Wereld

©

Een Marokkaanse man van rond de 90 jaar oud zwerft al sinds 25 mei door de straten van Sebta, in de hoop de grens met Marokko over te steken. Hij heeft waarschijnlijk psychische klachten, maar noch de autoriteiten in de stad, noch die aan de Marokkaanse kant van de grens, maken zich echt zorgen over zijn situatie.

Ahmed beweert een huis in Marokko te hebben. De mensen die hij in Spanje aanwijst als zijn familie, zeggen dat ze geen enkele band met hem hebben. De oude man, wiens fysieke toestand zorgwekkend is, brengt zijn dagen door met zwerven in de haven van Sebta, hopend op een kans om Marokko binnen te geraken.

Lees ook: Helft Marokkanen heeft psychische klachten

De oude man kan zich nauwelijks zelfstandig verplaatsen en is onsamenhangend wanneer hij spreekt. Dat doet vermoeden dat hij geestesziek is. Het stadsbestuur lijkt niet geïnteresseerd in zijn zaak, meldt El Faro de Ceuta. De krant voegt eraan toe dat er geen maatregelen zijn genomen om hem te helpen. Verschillende inwoners van de autonome stad hebben hem in huis genomen, maar hij belandt altijd weer op straat omdat hij niet wil worden opgesloten.

Lees ook: Marokkaan die priester vermoordde in Algeciras psychisch ziek?

Het echte probleem is dat Sebta geen sociaal centrum meer heeft om dit soort gevallen op te vangen. De gemeente heeft aangekondigd er een te zullen bouwen, maar dat is nog steeds niet gebeurd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team