Zoeken

Sebta: Marokkanen zijn terug

30 augustus 2023 - 23:00 - Wereld

©

Sinds de heropening van de grenzen zijn veel Marokkanen met een visum naar Sebta gereisd. Volgens de stedelijke autoriteiten en hotels is hun aantal in het afgelopen jaar verdrievoudigd, met name tijdens deze zomerperiode.

Ondanks het einde van de visumvrijstelling voor Marokkanen sinds de heropening van de grenzen, zijn Marokkaanse toeristen Sebta blijven bezoeken. Hoewel de aantallen niet het niveau van voor de grenssluiting halen, zijn ze wel bemoedigend. "De afgelopen maanden hebben we een sterke toename gezien van Marokkaanse toeristen die met een visum zijn aangekomen," meldt de regeringsdelegatie, zich bewust van het feit dat "veranderingen tijd kosten".

Lees ook: Marokkanen mijden Sebta en Melilla door visumplicht

Gedurende de zomermaanden is het aantal Marokkaanse reizigers dat de Tarajal-grensovergang heeft overgestoken bijna verdrievoudigd, van 5000 tot 14.000, volgens consulaire gegevens waartoe Ceutaldia toegang had. De hotels in de autonome stad bevestigen deze stijgende trend. "Ik heb de cijfers voor 2022 niet, maar ik weet zeker dat er vooruitgang is geboekt. Het is niet zoals vóór de pandemie, maar er is nog wat weg af te leggen," zegt een hotelmanager.

Een hotelcomplex doet melding van een piek van Marokkaanse toeristen, van 180 in 2022 naar 1241 in 2023. In een ander hotel in de stad was de toename nog opmerkelijker, met 2646 Marokkaanse toeristen deze zomer tegen slechts 112 vorig jaar. Deze cijfers laten zien dat Marokkanen geleidelijk terugkeren naar Sebta, wat een welkome opluchting betekent voor de hoteliers van de stad.

Lees ook: Inwoners Sebta eisen behoud visumplicht voor Marokkanen

Spanje heeft in 2022 in totaal 183.707 visa verstrekt aan Marokkanen volgens officiële gegevens, wat 135% meer is dan in 2021, maar minder dan de meer dan 210.000 visa die voor de pandemie in 2019 werden verstrekt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team