Zoeken

Marokkaan die priester vermoordde in Algeciras psychisch ziek?

24 februari 2023 - 15:00 - Wereld

©

Op 25 januari viel de Marokkaan Yassin Kanjaa meerdere katholieke religieuzen in Algeciras, in het zuiden van Spanje. Een priester kwam daarbij om het leven. Kanjaa heeft donderdag een psychiatrisch onderzoek ondergaan. De 25-jarige verdacht beweert demonen te zien.

De twee gerechtsartsen hebben geprobeerd te bepalen of de Marokkaan lijdt aan psychische stoornissen. Tijdens dit onderzoek, dat ongeveer een uur duurde, vertelde Kanjaa dat hij visioenen van demonen had, zo meldden gerechtelijke bronnen aan EFE. De gerechtsartsen hebben de medische voorgeschiedenis van Yassin geraadpleegd en geanalyseerd. De twintiger zou in Marokko al zijn behandeld voor psychische problemen.

Lees ook: Marokkaan gearresteerd voor moord en aanval in kerken Algeciras

De rechter zal op basis van het medisch-forensisch rapport beslissen over het lot van de verdachte die op zijn uitzetting wachtte toen hij de aanvallen pleegde. De rechter zal op 17, 21 en 24 maart 19 getuigen ondervragen, waaronder priester Antonio Rodríguez, een van de vier gewonden van de aanval. Alles wijst volgens de rechtbank op een "jihadistische aanslag" gericht op katholieke priesters én moslims die, volgens de onderzoekers, de voorschriften van de Koran niet volgen.

Lees ook: Marokkaan opgepakt voor plannen massamoord in Benidorm

Kanjaa zou alleen hebben gehandeld, zoals hij zelf heeft erkend in zijn verklaringen. De rechter is op dit moment van mening dat het profiel van de Marokkaan overeenkomt met dat van een "zelfgeïndoctrineerde terrorist die alleen heeft gehandeld, zonder directe banden met een terroristische organisatie".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team