Zoeken

Helft Marokkanen heeft psychische klachten

16 oktober 2022 - 16:00 - Marokko

©

Volgens een recente studie van de Economische, Sociale en Milieuraad (CESE) lijden 48,9% van de Marokkanen aan psychische aandoeningen.

De studie werd uitgevoerd in de marge van de Werelddag voor Geestelijke Gezondheid op 10 oktober, en heeft als thema de "geestelijke gezondheid op nationaal niveau". Met het onderzoek wil de Raad de belangrijkste uitdagingen met betrekking tot de geestelijke gezondheid in kaart brengen, zoals de behandeling van mentale en psychologische stoornissen en de preventie van zelfmoord, aldus het verslag.

Lees ook: Marokkanen meer verslaafd aan drugs en gokken

Het onderzoek heeft uitgewezen dat 48,9% van de Marokkanen lijden of ooit hebben geleden aan een psychische stoornis, maar volgens dezelfde studie beschikt Marokko enkel over 2431 bedden voor patiënten die aan deze ziekten lijden. Bovendien zijn er slechts 454 psychiaters in het koninkrijk. Deze tekorten weerspiegelen het gebrek aan investeringen in de sector.

Lees ook: Marokko: 10 miljoen mensen met psychische stoornissen

De Raad wijst ook op tekortkomingen in het juridisch kader en de justitiële expertise op het gebied van geestes- en psychische aandoeningen. Bovendien zijn er problemen met de gerechtelijke plaatsing van geesteszieken in zorginstellingen. De CESE heeft een aantal aanbevelingen opgesteld om de geconstateerde tekortkomingen te verhelpen, waaronder de verbetering van de toegang tot geestelijke gezondheidszorg en psychiatrische zorg en de ontwikkeling van behandelingen die rekening houden met de specifieke behoeften van patiënten, hun sociaal-economische situatie, hun omgeving en hun kwetsbaarheid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team