Zoeken

Inwoners Sebta eisen behoud visumplicht voor Marokkanen

25 februari 2023 - 20:00 - Wereld

©

Meer dan de helft van de inwoners van Sebta (52%) vindt dat de visumplicht voor alle Marokkanen die de autonome stad willen betreden, gehandhaafd moet worden.

Volgens een enquête uitgevoerd door GAD3 voor El Pueblo, denkt 52% van de burgers in Sebta dat de visumplicht voor alle Marokkanen die de autonome stad willen betreden, moet worden gehandhaafd. Sinds de heropening van de Tarajal-grens met Marokko op 17 mei, mogen alleen EU-burgers en reizigers die in het bezit zijn van een Schengenvisum deze grens oversteken. Verder oordeelt 44,8%, 10% meer dan in september vorig jaar toen een eerste peiling over het onderwerp werd uitgevoerd, dat inwoners van Tetouan en Nador moet worden vrijgesteld van de visumplicht, zoals dat het geval was vóór de sluiting van de grens.

Lees ook: Marokkanen mijden Sebta en Melilla door visumplicht

Hoewel de bevolking verdeeld is over de kwestie, heeft de maatregel opmerkelijke veranderingen aan de grens teweeggebracht, waarbij de smokkel is verdwenen en de controle op in- en uitgangen is versterkt. "Vandaag de dag is er dankzij deze tijdelijke maatregel normalisatie in de doorgang van mensen, we hebben goede hoop dat de visumplicht gehandhaafd blijft", zei de president van Sebta, Juan Vivas, onlangs, waarbij hij benadrukte dat deze maatregel positieve effecten heeft gehad op de autonome stad, met name op zeer gevoelige gebieden zoals gezondheid, onderwijs, economie en het verkeer op de N-352.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team