Zoeken

Agent Hicham zit verbaasd ’wegpiraatje’ op de hielen

30 mei 2022 - 11:00 - Wereld

©

Hicham Argani, de nieuwe wijkagent van Selissenwal en Esch, achtervolgde een kleutertje in een elektrische mini-BMW X5 en schreef een boete uit.

Het jongetje reed met een mobiel autootje op het trottoir. Agent Hicham besloot om over te gaan tot een achtervolging en zette even zijn zwaailichten aan. "Ik reed in de wijk achter een BMW X5 die niet wilde stoppen", grapt de agent op zijn Instagrampagina.

Lees ook: Rotterdamse agent Mohamed ontketent keiharde wraakactie in drugsmilieu

"Na de staandehouding bleek de bestuurder niet in bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Ook begreep hij er niets van. Maar even een boete uitgeschreven." Zijn vader werd door de politieman gewaarschuwd, en zag de humor van de situatie in en ook de verbaasde kleuter kon er wel om lachen.

Lees ook: Agent Karim vangt Syrisch jongetje op in Rotterdam

Argani is de nieuwe wijkagent in de buurt en wil graag eerst verbinding maken in de levendige wijk Selissenwal, waar veel culturen naast elkaar wonen. Zijn Marokkaanse achtergrond helpt hem daarbij. "Veel mensen zeggen tegen me: ’eindelijk is er een Marokkaanse agent in Boxtel’", vertelt hij in Mooiboxtel. "Burgers willen zich ook kunnen identificeren met de overheid. Dan moet de politie een afspiegeling van de maatschappij zijn en is het belangrijk te voorzien in deze behoefte."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team