Zoeken

Utrechtse Noureddine bereikt bijzonder akkoord over boete met politieagent

12 september 2022 - 07:00 - Wereld

©

Over het algemeen kom je niet zo gemakkelijk af van een politieboete, maar Noureddine wist een agent te overtuigen, die hem bekeurde voor het scooterrijden zonder helm. Ze sloten een bijzondere deal met elkaar.

In een bericht dat viral is gegaan op LinkedIn, vertelt Noureddine dat hij erin slaagde om een positieve draai te geven aan een bekeuring die hij kreeg voor het rijden op een elektrische deelscooter zonder helm. "Ik was in de veronderstelling dat een helm op deze scooter niet verplicht was, maar dat bleek dus wel zo te zijn." De agent begreep dit wel, maar schreef toch een flinke boete voor, schrijft FunX. "’Laten we het bedrag van de boete doneren aan een goed doel," stelde Nouredine voor aan de politieagent. "Nog nooit meegemaakt dit, maar ja, laten we dat doen", antwoordde hij.

Lees ook: Marokko: vrouw geeft huis aan goed doel

Het LinkedIn-bericht van Noureddine ging viraal en met name zijn positieve aanpak oogstte veel bewondering. "Dubbelslag voor die agent. Geld naar goed doel en jij rijdt nooit meer zonder helm", schrijft iemand. "Het gaf hem ook een goed gevoel zei hij", zegt Noureddine over de agent. Andere politieagenten reageerden ook op het bericht, zo schrijft agent Hicham: "Ik denk dat heel veel goede doelen jou graag zonder helm zien rijden door de stad."

Lees ook: French Montana doneert miljoen dollar aan goed doel (foto’s)

Naast een foto waarop de betrokken agent anoniem is gemaakt, deelde Noureddine ook een screenshot waaruit blijkt dat hij een bedrag aan KWF Kankerbestrijding heeft gedoneerd. Het is niet duidelijk hoeveel, maar op het rijden zonder helm staat een boete van rond de 100 euro.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team