Zoeken

Hicham doodt rat die voor paniek zorgde in Haagse tram

29 juni 2022 - 19:50 - Wereld

©

Op een Haagse tram ontstond er enkele dagen geleden chaos toen plots een rat tussen de reizigers rende. Hicham, die ook op de tram zat, schopte de rat weg, waardoor de rust weer werd hersteld.

De rat was aan boord gesprongen op halte Heeswijkplein in Den Haag en baande zich een weg door het gangpad. Passagiers sprongen op en gingen door de tram rennen. "Uit het niets ontstond er paniek in de tram, een dame sprong heel hoog op en viel op haar gezicht", vertelt Hicham in het AD. Hicham gaf de rat een trap. Het dier overleefde de forse klap niet en was zeer waarschijnlijk op slag dood.

De reizigers op de tram waren Hicham zeer dankbaar en applaudisseerden opgelucht, maar zelf is hij niet zo trots. "Om eerlijk te zijn vind ik het heel erg dat ik de rat dood heb geschopt. Ik kon niet aanzien hoe de vrouwen in de tram verschrikkelijk bang waren, ik was bang dat mensen uit paniek iets zouden breken of zich bezeren".

Haagse wijken als Mariahoeve, Moerwijk en Morgenstond kampen al zeer lang met een rattenplaag. "Hoeveel maatregelen de gemeente ook treft, als bewoners en ondernemers voedsel en afval in de buitenruimte blijven achterlaten, dan zal de rattenpopulatie niet afnemen", zegt wethouder Hilbert Bredemeijer.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team