Zoeken

Brussels parlementslid Hicham Talhi beschuldigd van mishandeling Uber-chauffeur

29 juli 2022 - 20:20 - Wereld

©

Een Uber-chauffeur beschuldigt Hicham Talhi, Brussels parlementslid en vice-voorzitter van het regionale parlement (Ecolo), ervan hem te hebben aangevallen en diende een klacht tegen hem in. De beschuldigingen volgen op een woordenwisseling tussen de twee mannen.

Het incident vond plaats in de vroege avond van zaterdag 23 juli, in de onmiddellijke nabijheid van het Muntplein in het centrum van Brussel. De chauffeur zou een klant van Brussel naar Tomorrowland in Boom brengen, maar Talhi zei hem dat dat zonder Brusselse taxilicentie niet mag. "Ik tikte op het raampje van de passagier om hem te zeggen dat hij deze mensen niet mocht oppikken," verklaarde de gekozen ambtenaar aan BX1. "Ik ging toen terug naar mijn familie, we hadden net een wafel had besteld. Op dat moment stapte de bestuurder van het voertuig uit en begon hij mij te filmen."

Lees ook: Marokkaan mishandeld door politieagent in Parijs

Talhi heeft de smartphone van de bestuurder afgepakt. De rest van de scène is vastgelegd in video’s die La Capitale heeft gepubliceerd. "Ik nam zijn telefoon, omdat hij me filmde, en ik stopte hem achter mijn rug. Toen pakte hij mijn bril. Uiteindelijk gaf hij ze terug aan mij en ik gaf hem zijn telefoon terug. Voor mij was het een sociale controle. Het is hetzelfde als wanneer je twee mensen op dezelfde scooter ziet of iemand een sigarettenpeuk op de grond ziet gooien: je wijst ze erop en zegt dat het not done is. Ik herinnerde hem gewoon aan de regels," zegt Hicham Talhi.

Lees ook: Gorinchemse Mohammed verdacht van opzettelijke aanrijding fiets

De chauffeur ervoer de woordenwisseling als een agressie en zegt ook "pijn in zijn ringvinger" te hebben. De huisarts heeft hem twee weken arbeidsongeschikt verklaard. Het is nu aan het parket om de zaak uit te klaren. Hicham Talhi betreurt het incident en heeft zijn excuses aangeboden. "Ik daagde de bestuurder uit en herinnerde hem aan de wetgeving die hij overtrad. Maar mijn gedrag hierbij was ongepast. Natuurlijk moet in een rechtsstaat iedereen de wet naleven, maar het is niet mijn taak de wet te handhaven. Als parlementslid heb ik de plicht een voorbeeld te stellen, wat ik duidelijk niet heb gedaan", twitterde de politicus, die verzekerde dat zijn intentie niet agressief was.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team