Zoeken

Frankrijk: Marokkaanse tiener schokt door waanzinnig gedrag

30 januari 2022 - 19:00 - Wereld

©

Een 17-jarige Marokkaan werd in het Franse Rennes gearresteerd nadat hij in een gestolen auto onder invloed van drugs en alcohol, tegen de rijrichting van een straat in reed, om aan een verkeerscontrole te ontkomen. Hij botste tegen een politieauto en reed een agent aan. Hij is in hechtenis genomen en doorverwezen naar de officier van justitie.

De gebeurtenissen vonden plaats op het Stockholmplein in Rennes, een plek die bekendstaat om drugshandel. Politieagenten besloten een voertuig te controleren, maar de bestuurder weigerde te stoppen en gaf gas. Hij deed zijn lichten uit en nam een weg in de tegenovergestelde richting, meldt Ouest France.

Lees ook: Aangrijpende getuigenissen van jonge Marokkaanse alcoholverslaafden

Tijdens de achtervolging reed hij in een buitenwijk van Rennes eerst een politieauto aan en daarna recht op een politieagent in. De collega’s van de agent zagen zich genoodzaakt om het vuur te openen. De carrosserie van de auto werd daarbij geraakt.

Lees ook: Marokkaan rijdt politieagent aan met gestolen auto in Frankrijk

De politie slaagde er uiteindelijk in om de minderjarige bestuurder te arresteren. Hij is "geboren in Marokko en heeft geen strafblad", aldus de officier van justitie. De jongen testte positief op alcohol en drugs en werd in hechtenis genomen. De agenten merkten ook op dat het voertuig waarin hij reed in december was gestolen. De tiener is door de procureur onder gerechtelijk toezicht vrijgelaten en zal op 1 maart voor de jeugdrechter moeten verschijnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team