Zoeken

Marokkanen eisen radicale oplossing tegen zwerfhonden

5 oktober 2022 - 23:00 - Marokko

©

De inwoners van verschillende Marokkaanse steden maken zich veek zorgen over de toename van zwerfhonden en vragen om dringende en doeltreffende maatregelen. Er gaan steeds meer stemmen op voor een radicale oplossing voor dit netelige probleem.

Er lopen steeds meer zwerfhonden rond in de Marokkaanse straten. Ze blijven ondanks de talrijke campagnes die door de gemeenten zijn opgezet om het probleem aan te pakken, een reëel gevaar vormen voor de bevolking. Velen stellen de vraag of het probleem onoplosbaar is en roepen de staat op om de situatie in handen te nemen.

Lees ook: Zwerfhonden doden vijfjarig meisje in Agadir

In Agadir, Casablanca, Marrakech, Salé, en andere steden, leggen de zwerfhonden hun wet op en vallen er steeds meer slachtoffers, meldt Maroc-Hebdo. Twee recente tragische gebeurtenissen hebben het thema opnieuw in de aandacht gebracht. In de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 september 2022 is een vijfjarig kind in de gemeente Drarga, gelegen in de buitenwijken van Agadir, verslonden door zwerfhonden. Een maand eerder, op 17 augustus 2022, overleed de Franse toeriste Sophie Hamada na een aanval van zwerfhonden in de gemeente El Argoub, in de regio Dakhla.

"Ik kom regelmatig een groep zwerfhonden tegen tijdens het joggen op de zeedijk, een plek die erg populair is. De autoriteiten moeten dit probleem aanpakken om nog meer tragedies te voorkomen", waarschuwt een inwoner van Casablanca.

Lees ook: Toeriste overleden na aanval door zwerfhonden in Marokko

De zwerfhonden vormen een probleem voor de volksgezondheid en voor de reinheid in de stad. Verschillende parlementsleden hebben minister Abdelouafi Laftit van Binnenlandse Zaken vragen gesteld over de concrete maatregelen die zijn afdeling wil nemen om de verontrustende aanwezigheid van de dieren te bestrijden. Het is een zorgwekkende situatie die ook volgens hem dringende beslissingen vereist.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team