Zoeken

Tanger: zwerfhonden vergiftigd voor WK voor clubs

30 januari 2023 - 11:00 - Marokko

©

In aanloop naar het WK voor clubs hebben de plaatselijke autoriteiten in Tanger een groot aantal zwerfhonden gedood, zelfs als ze waren ingeënt. Dit initiatief is door een dierenbeschermingsorganisatie aan de kaak gesteld en heeft op sociale netwerken tot grote verbolgenheid geleid.

De zaak werd aan het licht gebracht door het dierenasiel SFT in Tanger. "Tijdens het bezoek van de FIFA gaf de Wali van Tanger het bevel om alle zwerfhonden te doden. De hondenmoordenaar contacteerde ons om te zeggen dat alle gemerkte honden gevangen moesten worden", aldus het asiel.

Lees ook: Nachtmerrie voor zwerfhonden in Kenitra

De organisatie was bezorgd over het lot van de honden en vroeg om hulp om te voorkomen dat de dieren zouden worden vergiftigd. "Ik vraag iedereen in Tanger die kan helpen om honden naar het pand te brengen dat we hebben moeten huren. Help ons alstublieft in Tanger, waar al drie gemerkte honden zijn gedood", voegde het SFT eraan toe. "De wet zegt dat het illegaal is om honden te vergiftigen of te doden. De Koning heeft dit verordend. De lokale autoriteiten lijken zich er niets van aan te trekken", aldus de organisatie.

Lees ook: Burgemeester Nador veroordeeld voor "brutale uitroeiing" zwerfhonden

Verschillende internetgebruikers reageerden op sociale media op de waarschuwing. "Dit is zo wreed en onrechtvaardig. Ik wou dat ik daar kon zijn om te helpen," reageerde het Britse model Emily Miller, die 2 miljoen volgers heeft. "Dit is absoluut verschrikkelijk. Ik ben sprakeloos," klaagde een andere internetgebruiker.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team