Zoeken

Zwerfhonden zaaien nog steeds terreur in Salé

14 maart 2023 - 15:00 - Marokko

©

De inwoners van Salé worden nog steeds regelmatig aangevallen door zwerfhonden. Een groepje vrouwen die aan het joggen waren in een stadspark werden onlangs aangevallen door de dieren, die al verschillende bewoners hebben gebeten. De gemeente wordt ervan beschuldigd niets te doen om de situatie op te lossen.

De vrouwen werden tijdens het joggen in een openbaar park in Salé aangevallen door een troep honden en werden gered door een autobewaker die de agressieve honden wist weg te jagen, meldt het dagblad Al Akhbar. Aanvallen door zwerfhonden zijn een terugkerend fenomeen in Salé. Meerdere inwoners van de stad zijn gebeten of bang voor de zwerfhonden.

Lees ook: Agadir krijgt asiel voor zwerfhonden

Onlangs diende een vrouw een klacht in bij de rechtbank van eerste aanleg en bij de prefectuur, nadat ze door een roedel zwerfhonden voor haar huis was omsingeld. Enkele weken geleden beet een hondsdolle hond drie mensen, waaronder een vrouw die naar de spoedeisende hulp moest worden gebracht. De bevolking is overweldigd door de situatie en vraagt aan de dienst voor gezondheidsbescherming van de gemeente om een einde te maken aan de wildgroei van zwerfhonden, een fenomeen dat hun gemoedsrust en veiligheid bedreigt.

Lees ook: Marokko gaf in 5 jaar 70 miljoen uit aan zwerfhonden

Tegenover de passiviteit van het stadsbestuur van Salé, heeft een Kamerlid een schriftelijke vraag gesteld aan minister Abdelouafi Laftit van Binnenlandse Zaken, waarin hij de houding van de stadsdiensten hekelt. "Het stadsbestuur van Rabat heeft een overheidsopdracht ter waarde van 10 miljoen dirham toegekend aan een vereniging die toezicht zal houden op de El Arjat-kliniek, die belast is met de sterilisatie van zwerfhonden in Rabat, Salé en Temara alvorens ze hun vrijheid terug te geven", zei gemeenteraadslid Omar El Hayani van de Linkse Alliantie (FDG).

Bladna.nl