Zoeken

Burgemeester Tanger rechtvaardigt slachting zwerfhonden

20 mei 2023 - 17:30 - Marokko

©

Mounir Laymouri, burgemeester van de stad Tanger, heeft in een video op sociale media, de slachting van zwerfhonden in zijn stad gerechtvaardigd.

Volgens Laymouri vindt het afschieten van zwerfhonden plaats volgens bepaalde criteria en voorwaarden. Zo stelt hij dat honden die besmet zijn met hondsdolheid wettelijk moeten worden afgeschoten vanwege het ernstige en onmiddellijke gevaar voor mensen. Hij benadrukt daarbij dat het doodschieten van de dieren niet op openbare plaatsen plaatsvindt.

Lees ook: Marokkanen roepen op tot stopzetting slachting zwerfhonden

"Het is de taak van de gemeente om zwerfhonden te vangen en te steriliseren. In samenwerking met dierenbeschermingsorganisaties worden alleen honden die besmet zijn met hondsdolheid afgeschoten. We reageren alleen op klachten van burgers die zijn aangevallen door zwerfhonden", legt de burgemeester uit.

Lees ook: Tanger: zwerfhonden vergiftigd voor WK voor clubs

Laymouri benadrukt ook dat de gemeente instructies heeft ontvangen van de autoriteiten om elke hond die een gevaar vormt voor de bewoners, af te schieten. "We doden deze honden niet voor ons plezier. Maar de veiligheid van de mensen heeft prioriteit", concludeert de burgemeester.

Bladna.nl