Zoeken

Nieuwe kans voor Atlas Leeuwen na nederlaag op Afrika Cup

2 februari 2024 - 15:00 - Sport

©

Na hun teleurstellende prestatie op de Afrika Cup krijgen de Atlas Leeuwen een nieuwe kans aangeboden. Volgens mediaberichten zijn ze uitgenodigd door de Zuid-Amerikaanse voetbalbond (CONMEBOL) om deel te nemen aan de Copa America, die van 20 juni tot 16 juli 2024 in de Verenigde Staten plaatsvindt.

De uitnodiging, onthuld door de Instagram-pagina Moroccotalksfootball, kwam in de vorm van een officiële brief van CONMEBOL aan de Marokkaanse voetbalbond (FRMF). De FRMF heeft nog niet gereageerd op de uitnodiging, maar geruchten suggereren dat de voetbalbond een week geleden twee voorwaarden heeft gesteld voor een deelname. Ten eerste moet het toernooi in juni en juli in de Verenigde Staten worden gehouden. Ten tweede wil de FRMF dat de Afrika Cup 2024 niet samenvalt met de Copa America. Tijdens de editie van 2020 waren ook landen buiten het continent, zoals Qatar en Australië, uitgenodigd voor het kampioenschap.

Lees ook: Afrika Cup: dit is de premie die Marokko zal ontvangen

De deelname van Marokko aan de Copa America zou een kans zijn voor de Atlas Leeuwen om hun verrassende uitschakeling door Zuid-Afrika in de achtste finales van de Afrika Cup in Ivoorkust te boven te komen. Het zou hen de mogelijkheid bieden om indrukwekkende prestaties neer te zetten op een internationaal podium en zo de steun van hun fans te herwinnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team