Zoeken

Adviseur Netanyahu: "Polisario en Algerijnse soldaten zijn dom"

27 februari 2020 - 12:00 - Wereld

©

Eddie Cohen, journalist en adviseur van de Israëlische regering, heeft een nieuw bericht op Twitter gedeeld met betrekking tot de Marokkaanse Sahara.

"De staat Israël en de Amerikanen hebben Marokko altijd gesteund in het Sahara- dossier. Het Polisario en alle Franstalige Algerijnse soldaten die tegen de territoriale integriteit van hun buurland zijn, zijn dom en onwetend.", schreef de journalist.

Cohen maakte ook van de gelegenheid gebruik om kritiek te uiten op het gedrag van Algerije tegenover de demonstranten van de Hirak-beweging. Hij veroordeelde het nationalisme van Algerijnse functionarissen en hun gebrek aan respect voor hun Marokkaanse buren.

De adviseur van de Israëlische premier Netanyahu sprak kortgeleden al over een mogelijke overeenkomst tussen Marokko, Israël en de Verenigde Staten. In ruil voor de steun van Washington in het conflict rond de Sahara en de opening van een Amerikaanse ambassade in Laayoune zou Rabat de "deal van de eeuw" van Donald Trump moeten steunen en de opening van een Israëlische ambassade in Marokko moeten toestaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team