Zoeken

Algerijnse President haalt opnieuw uit naar Marokko

25 januari 2020 - 14:00 - Wereld

©

Abdelmajid Tebboune, pas verkozen Algerijnse president, heeft opnieuw de soevereiniteit van Marokko over de Sahara aangevochten.

Het staatshoofd betuigde opnieuw zijn steun aan het Polisario tijdens een persconferentie op 23 januari. Volgens Tebboune moet de Sahara worden gedekoloniseerd, wat de verantwoordelijkheid is van de Verenigde Naties en de Afrikaanse Unie.

Tebboune had op 12 januari in een brief aan de verantwoordelijken van het Polisario al zijn standpunt en die van de Algerijnse regering over de Marokkaanse Sahara bevestigd. De brief volgde op de herverkiezing van Ibrahim Ghali als secretaris-generaal van de onafhankelijkheidsbeweging voor de Sahara.

Wetenswaardig is dat zes landen in de afgelopen weken consulaten in Laayoune en Dakhla hebben geopend om hun steun aan de territoriale integriteit van Marokko te betuigen. Algerije en het Polisario beschouwen deze openingen als een "een schending van het internationaal recht en de verdragen van de Verenigde Naties", met betrekking tot de Sahara.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team