Zoeken

Netanyahu vergeet Marokko in verzoeningsstrategie met Arabische landen

18 februari 2020 - 13:20 - Wereld

©

Benjamin Netanyahu blijft zich inzetten om van Arabische landen bondgenoten te maken. Zijn strategie heeft weinig succes, waardoor hij nu een top wil organiseren met meerdere Arabische landen in Caïro.

De Israëlische premier heeft meerdere Arabische landen uitgenodigd, maar niet Marokko. Meerdere uitgenodigde landen zouden reeds hebben geaccepteerd volgens Jerusalem Post.

Marc Schneier, Amerikaanse rabbijn die veel kennissen heeft in de Arabische wereld, meent te weten dat Netanyahu de steun heeft van de Verenigde Staten om de top te organiseren.

Deze ontmoeting zal volgens Schneier, ook voorzitter van de Foundation for Ethnic Understanding (FFEU), pas na de verkiezingen in Israël op 2 maart plaatsvinden.

Voor de top werden Egypte, Saoedi-Arabië, Oman, Bahrein en Sudan uitgenodigd. Het doel van Netanyahu is de betrekkingen van Israël met al deze landen te normaliseren. Schneider houdt tevens vol dat Koning Abdallah II van Jordanië ook werd uitgenodigd maar enkel bereid is om te komen als hij een uitnodiging krijgt van de Palestijnse president Mahmoud Abbas.

Bladna.nl