Zoeken

Aangrijpend bericht van Lionel Messi aan Marokkanen

12 september 2023 - 16:00 - Sport

©

Lionel Messi heeft zondag een bericht gedeeld voor het Marokkaanse volk en in het bijzonder de families van de slachtoffers van de aardbeving die Marokko heeft getroffen. Hij wenst hen veel sterkte om deze moeilijke tijd door te komen.

"Mijn condoleances aan alle families van de slachtoffers van de aardbeving in Marokko, en veel sterkte aan de gewonden en de mensen die door deze verschrikkelijke ramp zijn getroffen," verklaarde Leo Messi. Een aardbeving met een kracht van 7 op de schaal van Richter, de sterkste die het koninkrijk in een eeuw heeft gekend, trof Marokko in de nacht van vrijdag op zaterdag.

Lees ook: Aardbeving Marokko: Badr Hari zegt gevecht op Glory 88 af (video)

Zondag, tijdens het Angelus, liet Paus Franciscus ook niet na zijn solidariteit met de slachtoffers te betuigen. "Ik bid voor de gewonden, voor degenen die hun leven hebben verloren en voor hun families. Ik bedank de reddingswerkers. In dit tragische moment zijn we dicht bij het Marokkaanse volk," zei hij.

Lees ook: Remco Evenepoel emotioneel na aardbeving in Marokko

De zoektocht naar mogelijke overlevenden van deze aardbeving gaat door. Volgens cijfers van het ministerie van Binnenlandse Zaken op maandag vielen er 2862 doden et 2562 gewonden. De provincie Al Haouz, het epicentrum van de aardbeving, is het zwaarst getroffen, gevolgd door Taroudant. In deze twee gebieden ten zuidwesten van de toeristische stad Marrakech, heeft de aardbeving hele dorpen verwoest. Het dorp Tafeghaghte is vrijwel van de kaart geveegd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team