Zoeken

Adil Ramzi hekelt gebrek aan Marokkaanse trainers in Nederland

7 mei 2023 - 12:00 - Sport

©

In een interview hekelt de voormalige Marokkaanse international Adil Ramzi, hoofdcoach van Jong PSV, het gebrek aan Marokkaanse trainers in Nederland en de impact hiervan op de carrière van sommige Nederlandse spelers van Marokkaanse afkomst.

"Met meer diversiteit kun je talenten redden. Ook in Nederland heb je steeds meer verschillende nationaliteiten te maken. Je hebt mensen met verschillende achtergronden nodig om hen goed te begeleiden," aldus Adil Ramzi in een interview met Trouw. "In het Franse voetbal hebben ze dat op een gegeven moment begrepen. Zij zijn nu bijna altijd WK-finalist. Wil je ook in Nederland alle potentie benutten en geen talent verspillen, dan moet er nog wel wat veranderen."

Lees ook: Adil Ramzi wil met Atlas Leeuwen en Ziyech aan de slag gaan

Adil Ramzi is positief over de prachtige carrière van sommige Nederlandse spelers met Marokkaanse roots, zoals Hakim Ziyech, Sofyan Amrabat, Noussair Mazraoui en Zakaria Aboukhlal, die de halve finale van de laatste WK bereikten met het Marokkaans elftal. Toch vindt hij dat dit nog steeds te weinig is in vergelijking met al het Marokkaanse talent in Nederland. "Er gaat iets niet goed," zegt hij hierover. "Die jongens leven tussen twee culturen. De wereld van de topsport met allerlei regels is heel anders dan die van de opvoeding thuis. Nederlanders zijn ook thuis wat harder en directer naar elkaar. Wij Marokkanen zijn dat niet gewend."

Lees ook: PSV-trainer Adil Ramzi wijst aanbieding Marokko af

"Dus als een Marokkaans talent met tegenslag te maken krijgt, en die komt altijd, dan kan hij daar vaak wat moeilijker mee omgaan. Hij is niet weerbaar genoeg. Dus wat krijg je? Hij wordt boos. Hij verwacht op de club een knuffel, maar krijgt die niet. Thuis krijgt hij die wel, daar wordt hij gepamperd, daar is hij de beste. Dat contrast is groot. De jongens die het wel hebben gered, hebben zich op tijd aangepast. Hakim Ziyech is daar een voorbeeld van", aldus de coach van Jong PSV.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team