Zoeken

Adidas viert Marokkaanse vrouwenelftal (video)

20 juli 2023 - 16:00 - Sport

©

Adidas viert in een nieuwe campagne voor het FIFA vrouwen wereldkampioenschap, dat plaatsvindt van 20 juli tot 20 augustus 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland, de sterren van het Marokkaanse vrouwenvoetbal.

Voor de nieuwe campagne voor he WK-vrouwen heeft Adidas filmpjes gemaakt waarin voetballegendes en supporters van het vrouwenvoetbal te zien zijn, zoals supersterren David Beckham, Leon Goretzka, Ian Wright, actrice en voetbalfan Jenna Ortega, en de Argentijnse wereldkampioen Lionel Messi, maar ook iconen van de nieuwe generatie van het Marokkaanse vrouwenvoetbal, Imane Saoud en Élodie Nakkach. In een persbericht benadrukt de wereldleider in de sportartikelenindustrie, dat de film "Play Until They Can’t Look Away" de beste voetbalsters ter wereld in het licht zet die de aandacht en steun van de hele wereld verdienen dankzij hun ongelooflijke talent en passie voor het spel.

Lees ook: Afghaans elftal dolblij voor Atlas Leeuwinnen

"In de straten van Marokko boeien Imane Saoud en Élodie Nakkach hun fans met een opwindende wedstrijd, waarbij ze de bal vloeiend tussen hen door spelen. Hun uitzonderlijke technische vaardigheden gaan moeiteloos van de straat naar het stadion dankzij de nieuwe schoenen **. De vloeiende bewegingen van Saoud en Nakkach weerspiegelen hun prestaties op het veld, en tonen het onvergelijkbare talent dat in hun geboortestad is ontwikkeld", wordt in de korte film gezegd. "Terwijl Saoud en Nakkach door de straten lopen, trekt hun adembenemende show de aandacht van Azzedine Ounahi. Hij kijkt vol verbazing toe, niet in staat om de ongelooflijke technische vaardigheden van deze twee speelsters te bevatten. Nakkach maakt een uitstekende schot, slaat de bal met kracht en precisie, stuurt de bal vloeiend in een traditioneel tapijt dat het doel voorstelt en scheurt het met kracht, wat Ounahi verbijsterd en sprakeloos achterlaat."

Lees ook: Nouhaila Benzina, eerste voetbalster met hijab op het WK

Imane Saoud is blij met haar deelname aan deze campagne. "Vrouwenvoetbal heeft een lange weg afgelegd en vandaag krijgt de sport de steun die het verdient, maar er is nog vooruitgang te boeken. [...] Deze campagne toont levendig de opwinding in de voetbalwereld en hoe iedereen er overal en altijd van kan genieten." Haar landgenote Élodie Nakkach uit ook haar trots. "Deelnemen aan de Adidas campagnevideo is een ongelooflijke kans waar ik erg trots op ben. Met zijn onverminderde steun vertegenwoordigt Adidas vrouwen in het voetbal en opent het de deur naar een nieuw tijdperk van empowerment. Als Adidas-atleet ben ik dankbaar om deel uit te maken van een merk dat competentie, talent en passie van spelers erkent en viert."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team