Zoeken

FIFA viert historische overwinning Atlas Leeuwinnen

7 augustus 2023 - 10:00 - Sport

©

De FIFA heeft een prachtige afbeelding gepubliceerd om de historische kwalificatie te vieren van de Leeuwinnen van de Atlas voor de achtste finales van het WK-vrouwenvoetbal, dat plaatsvindt in Australië en Nieuw-Zeeland.

Als eerste Arabisch team dat deelneemt aan een WK-vrouwenvoetbal, hebben de Leeuwinnen van de Atlas een historische plaats in de achtste finale behaald. Een overwinning die de FIFA viert met een foto van middenvelder Fatima Tagnaout en doelvrouw Khadija Er-Rmichi, met als bijschrift: "Onbegrensde vreugde". "Marokko werd met 6-0 verslagen door Duitsland in zijn eerste wedstrijd, maar wist zich uiteindelijk te kwalificeren tegen het op één na beste team ter wereld. Het is een ongelooflijke prestatie en de vieringen weerspiegelen de omvang ervan", schreef de FIFA in een rapport dat donderdag werd gepubliceerd. De foto behoort tot de "beelden die de groepsfase hebben gedefinieerd" van de FIFA.

Lees ook: Koning Mohammed VI vs Marokkaanse vrouwenvoetbal: een historisch succes

Donderdag was FIFA-voorzitter Gianni Infantino aanwezig in het Perth Rectangular Stadium om de wedstrijd tussen Marokko en Colombia te volgen, die eindigde in een historische overwinning (1-0) voor de Leeuwinnen van de Atlas. Na afloop van de wedstrijd feliciteerde hij de speelsters van Reynald Pedros voor hun prestatie, in het bijzonder Nouhaila Benzina, de eerste speelster die aan het wereldkampioenschap deelneemt met een hoofddoek.

Lees ook: Frankrijk-Marokko: Hervé Renard vreest Atlas Leeuwinnen

De Leeuwinnen van de Atlas zullen dinsdag Frankrijk treffen in het Hindmarsh Stadium in Adelaide. Als nieuwkomers in het toernooi zullen ze proberen hun ticket voor de kwartfinales te bemachtigen. Het Franse vrouwenelftal streeft naar een vierde opeenvolgende kwalificatie voor de kwartfinales.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team