Zoeken

Het rustige leven van actrice Marisa Berenson in Marrakech

21 juni 2022 - 20:40 - Cultuur

©

Actrice en model Marisa Berenson heeft zich in Marrakech gevestigd, waar ze geniet van een rustig pensioen. Ze is nog steeds verdrietig over het verlies van haar zus Berry, die overleed tijdens de aanslagen van 11 september 2001 in New York, maar is ook van plan om een boek te schrijven over Marrakech.

De 75-jarige filmster speelde de hoofdrol in "Cabaret" van Bob Fosse, "Death in Venice" van Luchino Visconti en in de gedenkwaardige film "Barry Lindon" van Stanley Kubrick. Berenson woont nu in haar huis in Marrakech, ver weg van de film- en modewereld. Ze vertelt dat ze nog steeds veel verdriet heeft om haar 53-jarige zus Berry, echtgenote van acteur Anthony Perkins, die omkwam bij de terroristische aanslagen van 11 september 2001 in New York. Het was de hardste klap in het leven van Marisa, aldus Libertad Digital.

Lees ook: High society verjaardagsfeestje in Marrakech

Marisa Berenson werd geboren in New York en wilde eerst non worden, maar haar debuut als model in de jaren zestig bracht haar op andere gedachten. Ze was in die tijd een veelgevraagd model voor het tijdschrift Vogue, waar haar zus Berry als fotografe werkte. Ze stond ook op de cover van Time magazine in 1975 en viel op door haar extreme elegantie, haar prachtige lichaam en haar engelachtige schoonheid.

Marisa verloor haar vader toen ze zestien was. Hij was directeur van een scheepvaartmaatschappij en daarna diplomaat. De actrice groeide op in luxe en trouwde in het begin van de jaren zeventig met de miljardair David de Rothschild. In 1976 trouwde ze met de industrieel James Randall, van wie zij in 1977 scheidde, nadat ze samen een dochter hadden gekregen. Ze hertrouwde in 1982 met advocaat Aaron Richard Golub, een verbintenis die vijf jaar later opnieuw stukliep.

Lees ook: Ellen DeGeneres op vakantie in Marrakech

De actrice herinnert zich haar eerste bezoek aan Marrakech in de jaren 1960. Ze verbleef toen in het luxueuze La Mamounia Hotel en besloot meteen om een huis te kopen in het koninkrijk. Ze verbouwde het naar haar smaak en woont er nu. Ze verbouwt ook zelf wat groenten, heeft pluimvee en leidt verder een rustig leventje. Tijdens de coronapandemie heeft ze een aanbod aanvaardt van een uitgever die haar vroeg een boek te schrijven over Marrakech.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team