Zoeken

Cannes: "Le bleu du Caftan" van Maryam Touzani in voorvertoning

23 mei 2022 - 11:00 - Cultuur

©

De Marokkaanse regisseur Maryam Touzani is dit jaar op het Filmfestival van Cannes met een film die net zo spannend is als de eerste film die ze in 2019 presenteerde. "Le bleu du Caftan" gaat in première op het prestigieuze festival, dat elk jaar de crème de la crème van de filmwereld bijeenbrengt.

De Marokkaanse regisseur Maryam Touzani zei in een interview met SNRTnews dat haar film "Le bleu du Caftan" op het filmfestival van Cannes in première zal gaan in de categorie Un Certain Regard. Voor de film werkte ze samen met actrice Lubna Azabal. Op zondag bezochten Maryame Touzani en haar crew het filmfestival, dat op 17 mei begon.

Lees ook: Filmcrew van ’Marokkaanse bruiloft’ vertelt over unieke diaspora-ervaring

De film "Le bleu du Caftan", geproduceerd door Nabil Ayouch, behandelt verschillende thema’s zoals liefde, traditie en de overdracht van kennis. Volgens de regisseur is het een film die het verhaal vertelt van Halim en Mina die een kaftanwinkel in de medina van Salé bezitten. Het stel nam Youssef in dienst, een jonge leerling die met Halim dezelfde passie voor kleermakerij en Marokkaans vakmanschap deelt. "Dit verhaal zit vol emotie. Je ontdekt de verborgen gezichten van de verschillende personages, onuitgesproken woorden, toegevingen en liefde," zegt de regisseur.

In haar toespraak legde Maryam Touzani ook uit waarom ze Lubna Azabal, die de hoofdrol speelde in haar eerste film "Adam", voor de hoofdrol heeft gekozen. "Toen ik het script schreef, dacht ik automatisch aan Lubna Azabal. Ze is een gepassioneerde actrice die haar hart en ziel in haar rol legt. Ze moest trouwens veel gewicht verliezen om de rol van Mina te kunnen spelen,” onthult ze.

Lees ook: Lubna Azabal excuseert zich voor kus op mond collega-actrice

In de film van Maryam Touzani, die in de herfst in de Marokkaanse bioscopen verschijnt, spelen ook andere acteurs mee, onder wie de Palestijnse Saleh Bakri, de jonge Ayoub Missioui, Mounia Lamkimel, Hamid Zoughi en andere Marokkaanse acteurs.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team