Zoeken

Dragons’ Den ster Hilary Devey overleden in Marokko

14 juni 2022 - 09:00 - Cultuur

©

Hilary Devey, een Britse televisiepresentatrice en onderneemster die vooral bekend is van haar rol in "Dragons’ Den" op BBC 2, is op zaterdag 11 juni op haar landgoed in Marokko overleden. Ze was 65 jaar oud.

Hilary Devey overleed zaterdag na een lang ziekbed in haar woning in Marokko, vertelde haar persvoorlichter Benjamin Webb aan het persagentschap PA. Na het nieuws van haar overlijden stroomden de eerbetuigingen binnen via sociale media. "Wij zijn bedroefd te horen dat Hilary Devey na een lang ziekbed is overleden," schreef Juliet Bouverie, hoofdbestuurslid van de Stroke Association. "Aangezien Devey zelf een beroerte heeft gehad, was ze lange tijd ambassadrice voor de Stroke Association en wij zijn haar zeer dankbaar voor alle steun die ze ons in de loop der jaren heeft gegeven. Hilary wilde er voor zorgen dat alle slachtoffers van een beroerte de hulp en steun krijgen die ze nodig hebben om hun leven weer op te bouwen. Ons diepste medeleven gaat uit naar haar familie en vrienden," voegde ze eraan toe.

Lees ook: Jil Jilala-icoon Sakina Safadi overleden

"Triest om te horen dat @HilaryDevey is overleden. Zo jong. Te jong. Rust in vrede Hilary," twitterde Dragons’ Den-ster Duncan Bannatyne, die tien jaar lang naast Devey in de show te zien was. "Zo triest te horen van het overlijden van de lieftallige Hilary Devey. Ze laat ons achter met prachtige herinneringen, dat ze in vrede mag rusten. Mijn gedachten zijn bij haar familie," twitterde zakenman Theo Paphitis, die ook in Dragons’ Den zat.

Lees ook: Oud-politicus Mohamed Rabbae overleden

De in Bolton geboren onderneemster, begon te werken toen ze 7 jaar oud was. Ze verliet de school en verhuisde op haar 16e naar Londen, waar ze in de logistiek werkte voor bedrijven als TNT. Devey kwam in de belangstelling toen ze James Caan verving in het BBC-programma Dragon’s Den. Ze richtte het vracht-distributiebedrijf Pall-Ex op, dat miljoenen ponden waard is, nadat ze in de jaren negentig haar huis en auto had verkocht. In 2013 werd ze benoemd tot Commandeur in de Orde van het Britse Rijk, een eerbetoon voor haar carrière in het bedrijfsleven en voor haar liefdadigheidswerk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team