Zoeken

Smokkelde Cameron Diaz drugs van Frankrijk naar Marokko?

11 juli 2022 - 18:20 - Cultuur

©

De Amerikaanse actrice, model en onderneemster Cameron Diaz heeft onlangs zeldzame onthullingen gedaan over een modellencontract in Marokko.

Voordat Cameron Diaz beroemd werd, kende zij, net als veel andere beroemdheden, magere tijden. Onlangs sprak zij over een tijd in Parijs, waar zij in de jaren ’90 naartoe verhuisde om de modellencarrière voort te zetten die zij een paar jaar eerder begonnen was. In de Verenigde Staten verdiende de actrice voldoende geld als catalogusmodel. In Parijs was het moeilijker. "Ik heb geen enkele dag gewerkt. Ik heb daar een heel jaar doorgebracht en helemaal niet gewerkt," zei de Amerikaanse actrice.

Later kreeg Cameron Diaz een baantje aangeboden. Het was een "modellenjob". "Maar ik denk eigenlijk dat ik als een drugskoerier naar Marokko ben gegaan - ik zweer het bij God". Cameron werd ingehuurd om een gesloten koffer naar Marokko te brengen. Nadat zij uit het vliegtuig was gestapt, vroegen de Marokkaanse douanebeambten haar de koffer te openen. Ze vroeg zich ook af wat er in de koffer zat. "Ik ben een meisje met blauwe ogen en blond haar in Marokko, we zijn in de jaren ’90, ik draag gescheurde jeans en laarzen en mijn haar zit los. Ik dacht... dit is echt gevaarlijk."

Het Amerikaanse model herinnerde zich dat zij de Marokkaanse ambtenaren vertelde dat zij geen idee had wat er in de koffer zat. Zij overhandigde de reiskoffer aan een luchthavenmedewerker en keerde terug naar Parijs. Omdat er toen geen strenge veiligheidsmaatregelen waren, ontsnapte zij aan een gevangenisstraf. "Het was mijn enige baan in Parijs," vertelde zij aan Hillary Kerr voor haar Second Life podcast serie.

Na het incident met de koffer in Marokko kreeg Cameron Diaz een auditie voor de vrouwelijke hoofdrol in de film The Mask uit 1994. Voor de rol van de "blonde bombshell" wilden de producenten Anna Nicole Smith, een Amerikaanse actrice en zangeres die op 8 februari 2007 in Florida overleed. De zaakwaarnemer van Cameron Diaz overtuigde haar om de rol aan te nemen. "Ik zei tegen mezelf: ’Ben je gek? Ik acteer niet, ten eerste... dat is niet wat ik doe. Ik begon mij ongemakkelijk te voelen. Ik wilde die dag beslist niets provocerends dragen. Maar Chuck Russell (de regisseur van de film) was zo geweldig dat hij zei: ’Jij bent mijn Tina Carlyle en ik ga je klaarstomen voor deze rol’." Zij werd uiteindelijk gekozen. De film was een groot succes en Cameron Diaz werd van de ene dag op de andere beroemd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team