Zoeken

Achraf Hakimi aangevallen door extreem-rechts

29 september 2021 - 12:00 - Sport

©

De Marokkaanse international Achraf Hakimi heeft zich de toorn van het Frans extreem-rechts op de hals gehaald na zijn interview voor de krant L’Équipe. Hij beweerde dat hij zich gemakkelijk kon integreren dankzij de aanwezigheid van een sterke Arabische- en moslimgemeenschap in Parijs.

"Eén van de redenen waarom ik naar Parijs ben gekomen is de Arabische moslimgemeenschap hier. Ik wist dat ik me in cultureel opzicht thuis zou voelen," zei hij tegen L’Équipe.

Lees ook: Achraf Hakimi krijgt gouden iPhone van zijn club

De 22-jarige rechtsback had er geen idee van dat hij het debat over immigratie zou aanwakkeren of het ongenoegen zou opwekken van een lid van de Rassemblement National (RN dat tot 1 juni 2018 bekend stond als het Front national). Op zijn Twitter-account riep Julien Odoul op tot de stopzetting van de immigratie. Hij verklaarde dat de opmerkingen van de PSG-speler kwetsend zijn voor de Fransen, die "zich als vreemdelingen voelen in hun eigen land".

Twitter ging los, verschillende internetgebruikers reageerden ook op de RN-politicus. Waaronder ook een voetbal-podcast gastheer. "Ik hoop dat buitenlanders, ongeacht hun nationaliteit, zich thuis zullen blijven voelen in Frankrijk. De dag dat dit niet meer het geval is, moeten we onszelf echt in vraag stellen. Ps: Hakimi heeft in 5 wedstrijden meer voor Frankrijk gedaan dan jij in 36 jaar."

Lees ook: Hiba Abouk en Achraf Hakimi verwachten tweede kindje

Julien Odoul staat bekend om zijn aanvallen op spelers van Noord-Afrikaanse afkomst. In 2019, tijdens de finale van de Afrika cup tussen Algerije en Nigeria, wenste hij Nigeria de overwinning toe. Een overwinning van Algerije zou hem geleid hebben tot een nacht van geweld door de Algerijnse gemeenschap in Frankrijk. Maar hij werd toen op zijn plaats gezet door de Algerijns-Frans profvoetballer Riyad Mahrez.

Verschillende internetters hebben op sociale media gewezen op de ironie van de opmerkingen van Julien Odoul, aangezien het Franse voetbal zijn faam dankt aan de inspanningen van buitenlandse spelers. Het Franse nationale elftal is een typisch voorbeeld van wat immigratie het voetbal in Frankrijk heeft gebracht. Kopa, Platini, Zinedine Zidane, Ben M’Barek, Thuram, het zijn allemaal spelers van allochtone afkomst die het Franse voetbal groot hebben gemaakt, zowel in het nationale elftal als in de clubs.

Lees ook: Achraf Hakimi verkozen tot beste Marokkaanse speler in het buitenland

De controversiële uitlatingen van de RN-mandataris hebben, ondanks de ophef die op het web ontstond, geen afbreuk gedaan aan de populariteit van de Marokkaanse speler, die dag na dag aan zijn carrière werkt binnen de Parijse club, aan de hand van een combinatie van professionaliteit, vaardigheid en vastberadenheid. De fans van PSG zijn het er unaniem over eens dat Achraf Hakimi een van de beste aanwinsten is van de Parijse club in de laatste jaren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team