Zoeken

Achraf Hakimi, beste Afrikaanse speler van het jaar?

16 juli 2022 - 11:50 - Sport

©

De Marokkaanse international Achraf Hakimi behoort tot de 10 spelers die genomineerd zijn voor de prijs van beste speler van het Afrikaanse continent. Dat staat te lezen op de shortlist die gepubliceerd werd door de Afrikaanse Voetbal Confederatie (CAF).

Als Hakimi op 21 juli tot beste Afrikaanse speler wordt verkozen, betekent dit een nieuwe erkenning op de lijst van de Marokkaanse PSG-verdediger. Dit seizoen werd hij door de Marokkaanse Unie van Beroepsvoetballers ook al tot "Beste Marokkaanse speler in het buitenland" uitgeroepen.

Lees ook: Vier Marokkaanse internationals in race voor Afrikaanse speler van het jaar

De 23-jarige topvoetballer trainde bij Real Madrid en maakte een succesvol Ligue 1-debuut. Hij is nu een sleutelfiguur bij de Parijse club PSG, waar hij sinds zijn transfer afgelopen zomer reeds vier doelpunten scoorde en zes assists gaf in 32 competitiewedstrijden.

Als Achraf Hakimi wordt benoemd, vervangt hij Mohamed Salah, die vorig jaar de trofee in ontvangst mocht nemen en ook op de door de CAF gepubliceerde lijst staat. Naast Hakimi en Salah staan ook Olympique Lyonnais-spits Karl-Toko Ekambi, Riyad Mahrez, doelman Edouard Mendy en de Senegalese Sadio Mané op de lijst.

Lees ook: Achraf Hakimi bij best betaalde voetballers

Volgens deskundigen heeft de Marokkaanse speler dit jaar al zijn kansen, aangezien de individuele prijs van "Afrikaanse speler van het jaar" rekening houdt met de prestaties van spelers gedurende het seizoen van september 2021 tot juni 2022. Een periode waarin Hakimi sensationeel was, zowel in Parijs als bij de Atlas Leeuwen. De uitreiking van de CAF Awards 2022 vindt plaats op 21 juli in Rabat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team