Zoeken

Waarom Achraf Hakimi beter presteert met Marokko dan in Parijs

31 januari 2023 - 23:03 - Sport

©

Rechtsback Achraf Hakimi heeft opvallend goede resultaten neergezet tijdens het WK in Qatar met het Marokkaans elftal. Maar bij PSG zijn er zorgen over zijn prestaties.

Verschillende redenen zouden kunnen verklaren waarom er een verschil is tussen de prestaties van Achraf Hakimi voor de Atlas Leeuwen en die voor zijn club PSG. "In Marokko heeft Achraf een leidersrol, hij geeft leiding aan het team", zegt Stephane Gilli, voormalig assistent van de ontslagen bondscoach Vahid Halilhodzic. "Het is geen sneer naar hem, maar in Parijs staan er op niveau van het team spelers boven hem, en dat kan een impact hebben op het vlak van vertrouwen of op mentaal niveau."

Gilli benadrukt dat dit niet betekent dat ze hem in de Marokkaanse selectie "lieten doen wat hij wilde, maar Achraf heeft zulke enorme kwaliteiten dat hij daar ook veel ruimte voor krijgt. We bieden hem een grote vrijheid in zijn offensief spel. Maar daardoor kunnen we niet hetzelfde van hem eisen op gebied van de verdediging, waardoor anderen dat moesten proberen te compenseren".

Die mogelijkheden krijgt de 24-jarige speler niet bij PSG. Bij de Parijzenaars bevindt Hakimi zich opnieuw in dezelfde positie als bij zijn debuut bij Real Madrid. "In Parijs is er opnieuw het grote respect voor de idolen, hij wil hen plezieren en stelt zich ten dienste van hen", analyseert voormalige Marokkaanse international Aziz Bennij, adviseur van beIN Sports in Qatar. Volgens hem is de Marokkaanse rechtsback in staat om "een raket te zijn als hij de ruimte krijgt".

Lees ook: Achraf Hakimi als held onthaald in Ksar El Kebir (video)

"We maken in Parijs geen gebruik van zijn beste kwaliteiten," vervolgt Aziz Bennij. Op rechts is Hakimi gewend om enkel te fixeren. Beter zou zijn om hem op links te laten spelen, zodat Mbappé of Neymar de ruimtes kunnen invullen. "Als Messi tien jaar jonger was geweest en op rechts speelde, dan zouden we Hakimi waarschijnlijk meer op de rechterflank gezien hebben. Maar nu is het een beetje ingewikkeld..."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team