Zoeken

Achmed Akkabi gaat voor Amazon Prime aan de slag

24 mei 2022 - 10:20 - Cultuur

©

Acteur, schrijver en producent Achmed Akkabi gaat voor Amazon Prime Video aan de slag om Nederlandse producties te ontwikkelen en als producent te begeleiden. Het gaat om een driejarige overeenkomst, laat Prime Video weten.

Akkabi voegt zich hiermee aan de lijst van internationale tv-makers die eerder een contract tekenden bij Amazon Prime, zoals Donald Glover (Atlanta), Phoebe Waller-Bridge (Fleabag, Killing Eve) en Steve McQueen (Small Axe).

Lees ook: Achmed Akkabi bedreigd om homorol uit 2013

De acteur van Marokkaanse afkomst is in de wolken over deze kans. "Ik ben dolblij met deze samenwerking en heb nu al het gevoel dat ik deel uitmaak van de Prime Video-familie," zegt Akkabi. "Het is absoluut voorrecht om het Prime Video-publiek kennis te laten maken met het meest inspirerende talent dat ons land te bieden heeft en ik kijk ernaar uit om de ambitie voort te zetten om Nederlands drama naar een internationaal niveau te brengen," vertelt hij in het AD.

Lees ook: Videoland kondigt vijfde seizoen aan van Mocro Maffia

Achmed Akkabi richtte in 2016 zijn eigen productiemaatschappij TebberNekkel op. Hij is ook de maker, creatief producent en hoofdrolspeler van de vier eerste seizoenen van de populaire misdaadserie Mocro Maffia. Hij won daarmee onder meer een Gouden Kalf voor Beste TV Drama.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team