Zoeken

Videoland kondigt vijfde seizoen aan van Mocro Maffia

21 maart 2022 - 17:00 - Cultuur

©

De seizoensfinale van de hitserie ’Mocro Maffia’ ging donderdagavond in première in De Gashouder in Amsterdam en is nu te zien bij Videoland. Donderdag werd ook bekendgemaakt dat de populaire serie een vijfde seizoen krijgt.

De makers van de misdaadserie ’Mocro Maffia’ weten hun fans in spanning te houden met een open einde tijdens de seizoensfinale in De Gashouder in Amsterdam. Er komt volgend jaar dan ook een vijfde seizoen aan. Het eerste seizoen van de Videoland Original verscheen in oktober 2018 en was meteen een succes. De serie trekt elk seizoen meer kijkers aan.

Lees ook: Al vijftig miljoen streams voor de serie Mocro Maffia

Mocro Maffia werd vorig jaar genomineerd voor een Gouden Televizier-Ring en won vorige week een #VideoAward voor Beste Video On Demand. Eerder won het derde seizoen ook al een Gouden Kalf voor Beste Serie. Mocro Maffia is inmiddels te zien in acht landen, waaronder België, Frankrijk, Duitsland, Japan en Indonesië. Vorige week bereikte de Videoland-serie de 50 miljoen streams in Nederland.

Mocro Maffia is een misdaadserie die ’vrij’ gebaseerd is op gebeurtenissen in de Amsterdamse onderwereld. De rode draad in de serie is de strijd tussen twee bendes, die van Romano (Mandela Wee Wee) en die van Jaouad ’De Paus’ (Achmed Akkabi). Bekende acteurs als Nasrdin Dchar, Daan Schuurmans, Pierre Bokma en Robert de Hoog namen een rol op in de serie, die ook een kweekvijver is voor heel wat jong en nieuw talent als Bilal Wahib, Oussama Ahammoud, Iliass Ojja en Walid Benmbarek.

Lees ook: Achter de schermen van Mocro Maffia

Sinds het eerste seizoen is Achmed Akkabi naast één van de hoofdrolspelers, ook de creative producer van de serie. Hij draagt deze rol over aan Victor D. Ponten voor het komende seizoen. "Allereerst had ik nooit durven dromen dat er ooit een seizoen 5 zou komen van deze serie, de dank gaat uit naar iedereen die hieraan heeft meegewerkt. Victor zal het stokje van creative producer voor het komende seizoen van mij overnemen, zodat de cirkel mooi rond is. Bij seizoen 1 werd ik immers zelf ingebracht als nieuwe creative. Ik blijf wel betrokken als één van de schrijvers", aldus Achmed Akkabi in het AD.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team