Zoeken

Abdelmadjid Tebboune toont opnieuw vijandigheid tegen Marokko

27 februari 2021 - 18:40 - Wereld

©

Abdelmadjid Tebboune, Algerijnse president, wil zichtbaar geen verbetering in de betrekkingen van zijn land en Marokko. Hij ontving donderdag in het Al Mouradia Paleis de leider van de Polisario, Brahim Ghali.

Dit gesprek vond plaat in het kader van de 46e verjaardag van de oprichting, op 27 februari 1976, van de "Sahrawi Arabische Democratische Republiek" (SADR). De ontmoeting tussen Tebboune en Ghali werd uitgebreid besproken in de Algerijnse en separatistische media.

Het is de eerste keer dat Abdelmadjid Tebboune, sinds zijn verkiezing tot president, Ghali ontmoet tijdens een officiële gelegenheid. Het is een nieuw bewijs van de steun van de Algerijnse president aan de onafhankelijkheidsbeweging voor de Marokkaanse Sahara.

Op 18 februari had Tebboune al in een toespraak voor de tweede verjaardag van de Algerijnse Hirak beweging, verklaard dat er "geen andere oplossing mogelijk was voor de Sahara-kwestie dan de zelfbeschikking van het Sahrawi volk". Hij noemde het Sahara dossier toen "een kwestie van dekolonisatie".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team