Zoeken

Abdallah Taïa : "Marokko gereed om zijn homoseksuelen te bevrijden"

30 juli 2019 - 14:40 - Marokko

©

Abdellah Taïa, Marokkaanse schrijver, heeft in een artikel in de Franse krant Le Monde, over zijn leven als Marokkaan en homoseksueel gesproken.

Taïa spreekt onder meer over de travestiet die enkele maanden geleden na een verkeersongeval door de politie in Marrakech was gearresteerd. Zijn identiteitskaart was toen op sociale media beland... De man verklaarde de dag na zijn arrestatie "Wat me is overkomen, kan jullie ook overkomen. Ik ben niet alleen. Niet alleen. Hij huilt niet. Ik huil voor hem. IK ben niet de enige".

De uitspraken van de man zorgden voor veel sympathie op sociale media. De beledigende en vernederende berichten veranderden in reacties vol compassie en pogingen om hem te begrijpen. "We mogen een Marokkaan niet op die manier behandelen", "De politie zou de burgers moeten beschermen", las men toen onder meer.

Abdelah Taïa is er daarom zeker van, de denkwijze van Marokkanen verandert stilletjes aan. Homoseksuelen zullen binnenkort vrij zijn in Marokko. "Enkele weken geleden toonde een peiling van de BBC aan dat 21 procent Marokkanen homoseksuelen aanvaarden", aldus de schrijver.

"Toen ik een tiener was en me even alleen voelde als de man van Marrakech, herhaalde ik steeds voor mezelf ’Ik ben homo en ik zal binnenkort vrij zijn’. Ik dacht niet dat dat in Marokko zou zijn..."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team