Zoeken

PJD op zoek naar coalities

26 november 2011 - 20:03 - Marokko

©

Abdelillah Benkirane, PJD-leider, zei zaterdag dat zijn partij bereid is om een coalitie te vormen met andere partijen om de democratie en een goed bestuur te verdedigen, na de overweldigende overwinning van de PJD bij de parlementsverkiezingen.

In een verklaring aan televisiezender France 24 liet hij weten dat zijn partij open stond voor iedereen. "Wat ik vandaag de dag kan beloven aan de Marokkanen is dat ik zal proberen, ik en het team met wie ik ga samenwerken, om meer serieus en rationeel te zijn".

Na de bekendmaking van de definitieve uitslag zal koning Mohammed VI de nieuwe PJD-president van de regering officieel benoemen, die de eerste regering zal vormen onder de nieuwe grondwet.

Volgens Benkirane zijn de Marokkanen gehecht aan hun monarchaal systeem, maar willen dat deze met hen evolueert. Het volk moet voelen dat de staat voor hen werkt, niet andersom.

In een verklaring aan Marokkaanse televisiezender 2M, vertelde Lahcen Daoudi, lid van de PJD, dat zijn partij enkel coalities zal vormen met de Koutla-partijen (Istiqlal, USFP en PPS).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team