Zoeken

Abdessamad Ezzalzouli wekt woede Israëliërs

24 april 2022 - 18:20 - Sport

©

De Marokkaanse international Abdessamad Ezzalzouli heeft in een post op Instagram gereageerd op de inval van Israëlische troepen in de Al-Aqsa moskee. De publicatie lokte heftige reacties uit van de Israëlische media en burgers.

Een aantal Israëlische media en ook heel wat Israëli’s zijn boos op Abdessamad Ezzalzouli. Een publicatie van de Marokkaanse speler ligt aan de oorsprong van hun woede. Op zijn Instagram-account publiceerde Abde Ezzalzouli een foto waarop te zien is hoe een Israëlische politieagent een ongewapende Palestijn en zijn kind, bruut mishandelt op de binnenplaats van de Al-Aqsa moskee. Hij gaf zijn foto het bijschrift: "F**k Israël".

Lees ook: Marokko reageert op inval Israëlische troepen in Al-Aqsa Moskee

Volgens Palestijnse media heeft Barcelona zijn vleugelspeler onder druk gezet om de story te verwijderen, maar een verantwoordelijke van de Catalaanse club ontkent deze informatie tegenover de Spaanse media CCMA. Hij zegt dat het team niet is tussengekomen en dat Abde Ezzalzouli zijn story op eigen initiatief verwijderde.

Toen hij de story verwijderde circuleerde het reeds op talrijke sociale media en had het inmiddels ook al veel reacties opgeleverd. Volgens Israel Hayom is het standpunt van de speler "duidelijk tegen Israël". De Hebreeuwse krant herinnert eraan dat "het niet de eerste keer is" dat de Marokkaanse international zich solidair toont met Palestina en vijandig staat tegenover Israël.

Lees ook: Marokko wil een onafhankelijke en soevereine Palestijnse staat

Hetzelfde mediakanaal deelde een aantal reacties van Israëli’s die Abdessamad Ezzalzouli aanvielen. Sommigen gingen zelf zo ver dat ze hem bedreigden. Een gebruiker schreef dat hij "de benen van de 20-jarige speler zou breken, zodat hij niet meer zou kunnen spelen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team