Marokko speelt gelijk tegen Democratische Republiek Congo

26 maart 2022 - 10:20 - Sport

©

De kwalificatiewedstrijd van het Marokkaans elftal tegen de Democratische Republiek Congo voor het WK-2022, eindigde vrijdagavond in een 1-1 gelijkspel.

De Democratische Republiek Congo wist al na 12 minuten de score te openen met een mooi doelpunt van Yaoné Wissa. De Atlas Leeuwen hadden meer moeite om de netten te vinden. Ze werden gehinderd door een hoge luchtvochtigheid en de Congolese supporters die in groten getale naar Kinshasa waren gekomen.

In de tweede helft van hert spel was er meer evenwicht. Ryan Mmaee miste een strafschop in de 55ᵉ minuut. Uiteindelijk lukte het Tarik Tissadouli in de 76ᵉ voor Marokko te scoren.

Het Marokkaans elftal zal tijdens de retourwedstrijd op dinsdag 29 maart in Casablanca alles moeten geven om zich voor het WK te kunnen plaatsen. De wedstrijd zal in het Mohammed V sportcomplex om 20:30 uur (Marokkaanse tijd) worden gespeeld.