Zoeken

Marokko verslaat Congo en plaatst zich voor WK-2022

30 maart 2022 - 08:20 - Sport

©

Marokko heeft zich dinsdagavond overtuigend geplaatst voor het Wereldkampioenschap Voetbal in Qatar 2022, door de Democratische Republiek Congo te verslaan in het Mohammed V Complex in Casablanca. De ploeg van bondscoach Vahid Halilhodzic won de returnwedstrijd met 4-1. De wedstrijd was de tweede ronde van de play-offs voor de Wereldbeker, Afrika-zone.

De Atlas Leeuwen droomden van een kwalificatie voor het WK-2022 en slaagden daar uiteindelijk in met een zeer overtuigende score. Marokko overklaste Congo en voegt zich bij Senegal op de lijst van Afrikaanse ploegen die gekwalificeerd zijn voor de Wereldbeker.

De eerste ontmoeting tussen Marokko en Congo eindigde in een 1-1-gelijkspel, maar tijdens de tweede ontmoeting scoorden de Marokkaanse spelers, gesterkt door de aanwezigheid van veel enthousiaste fans, in totaal 4 doelpunten. Bij rust stond het al 2-0 en in de tweede helft stelde Marokko het WK-ticket veilig door uit te lopen naar een 4-0-voorsprong, dankzij doelpunten van Azeddine Ounahi (21’ - 54’), Tarik Tissoudali (45+7’), en Achraf Hakimi (69’).

Ben Malango maakte de enige treffer voor de Congolezen in de 77e minuut. Aan het einde van de twee play-offs voor de Wereldbeker, staat Marokko met 5 doelpunten tegen 2 voor Congo. Een groot voordeel dat de Atlas Leeuwen in staat stelt om hun 6ᵉ kwalificatie voor een WK-eindfase af te snoepen, na 1970 in Mexico, 1986 in Mexico, 1994 in de VS, 1998 in Frankrijk en 2018 in Rusland.