Zoeken

Abbas El Fassi neemt afscheid van Istiqlal

9 december 2011 - 16:00 - Marokko

©

"Mijn laatste missie bij de Istiqlal is ervoor te zorgen dat de deelname van de partij in de volgende regering goed verloopt", aldus Abbas El Fassi tijdens een bijzonder aangrijpende speech op woensdag aan leden van de Istiqlal partij.

De toespraak wordt gezien door enkele leden van de Istiqlal als een afscheidsbericht van de partijleider, die eerder al had aangegeven zich niet meer kandidaat te willen stellen voor een nieuw termijn als hoofd van de Istiqlal.

Tijdens de meeting verklaarde Abbas El Fassi: "Ik werk deze missie af en ik ga rusten". Hij voegde daar nog aan toe dat minstens zes of zeven ministeries aan de Istiqlal zullen worden toegewezen.

Abbas El Fassi, 71, was M’Hamed Boucetta opgevolgd aan het hoofd van de Istiqlal in februari 1998, en Premier benoemd op 15 oktober 2007.

De Istiqlal-leider is vooral gekend voor zijn implicatie in de zaak Annajat in 2003, toen hij minister van werkgelegenheid onder de regering-Jettou was.

De politieker gaat met de memoires die hij aan het schrijven is, een eindpunt zetten aan zijn carrière dat hij startte in 1977 als minister van Artisanaat en Sociale Zaken, onder de regering-Osman.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team