Zoeken

Regering Benkirane: PPS out, RNI in?

1 mei 2012 - 12:30 - Marokko

©

Salaheddine Mezouar, leider van de "Nationaal Groepering van onafhankelijken" (RNI), is zondag herkozen voor een tweede termijn aan het hoofd van zijn partij, na een maandenlange strijd met tenoren van de RNI.

Mezouar kreeg 1928 stemmen tegen 115 voor zijn tegenstander Rachid Sassi. De stemming werd gehouden tijdens het 5e congres van de RNI, gedurende dewelke Mezouar en Premier Benkirane elkaar hebben ontmoet. De twee mannen zouden besloten hebben de RNI in de regering te doen treden.

Benkirane, opgehitst door de virulente uitspraken van de PPS-ministers tegen zijn PJD-collega’s, denkt er namelijk aan de PPS-ministers te vervangen door leden van de RNI.

Mezouar, wiens partij aan het initiatief lag van de "Coalitie voor Democratie", die in de eerste plaats bedoeld was om de PJD te isoleren in de verkiezingen van november 2011, lijkt de geschillen met de PJD opzij te hebben gelegd.

Volgens de Marokkaanse pers zou de RNI ook de rug hebben gedraaid aan zijn vroegere bondgenoten om de regeringsmeerderheid aan te sluiten

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team