Zoeken

Ministers Baha en El Khalfi beschuldigd van vriendjespolitiek

12 mei 2012 - 17:00 - Marokko

©

De vrouw van Communicatieminister Mustapha El Khalfi, en de zoon van Staatsminister Abdallah Baha, werden volgens de werkloze afgestudeerden, aangeworven in de openbare dienst zonder examen.

Een wet aangenomen door de regering van Abbas El Fassi maakt de directe rekrutering in de openbare dienst, sinds 31 december 2011 onmogelijk.

De tekst wordt ondersteund door Abdelilah Benkirane, die zelfs openlijk de beslissing had bekritiseerd van oud-premier Abbas El Fassi, dewelke de aanwerving van 4300 werkloze afgestudeerden zonder examen had toegestaan in 2011.

Idriss Azami Al Idrissi, onderminister bij het ministerie van Economie en Financiën, verklaarde hierover dinsdag op Al Aoula dat Abdellah Baha geen zoon heeft die in de openbare dienst werkt.

Wat betreft de vrouw van El Khalfi, zij zou in de openbare dienst zijn aangeworven in 2008. Toen bestond volgens Azami nog geen wet over verplichte examens.

Echter had de vrouw van El Khalfi, bij de benoeming van de nieuwe regering, onmiddellijk het kabinet aangesloten van Bassima Hakkaoui, PJD minister van Solidariteit, Vrouw, Familie en Sociale ontwikkeling.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team