Zoeken

Marokkaanse minister hekelt verkoop universitaire diploma’s

28 april 2012 - 19:00 - Marokko

©

Universitaire diploma’s worden regelmatig uitgereikt tegen grote sommen geld. Sommige universiteiten verkopen zelfs masterdiploma’s, aldus Lahcen Daoudi, Marokkaanse minister van Onderwijs.

En dat is niet alles! Volgens Lahcen Daoudi voegen sommige universiteiten bijvoorbeeld een "e" aan Master, wat het diploma ongeldig maakt. Ook liggen er meerdere dossieren van notavervalsingen actueel bij de rechtbanken.

De minister, uitgenodigd op een studiedag over de "100 dagen van regering-Benkirane" in Rabat, gaf een weinig verheugend beeld van het universitair onderwijs in Marokko.

Zo sprak Daoudi over het geval van valse diploma’s uitgereikt in Rusland aan Marokkaanse studenten in moderne literatuur, of die van een universitaire professor die een patiënt met zijn auto van een academische ziekenhuis naar een privé kliniek bracht.

Marokkaanse universiteiten hebben een gebrek aan richtlijnen en aan een juridisch kader volgens de Onderwijsminister. Hij meldde daarbij ook nog dat Marokko ongeveer 10.000 leraren telt voor 480.000 studenten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team